Банки в Україні збільшили прибутки: скільки заробили за 5 місяців

На ПриватБанк припадає 48% від загального прибутку українських банків.
Банки в Україні збільшили прибутки: скільки заробили за 5 місяців
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За п'ять місяців 2023 року банки в Україні заробили 53,59 млрд гривень. Це в 2,2 рази більше за показник відповідного періоду 2021 року, свідчить інформація платформи для роботи з відкритими даними " Опендатабот".

Читайте також:

"Такий результат є як мінімум найкращим за останні п'ять років, а як максимум - за всю історію незалежності України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 59 з 65 працюючих банків (91% установ) отримали прибуток у розмірі 53,66 млрд гривень, а 6 (9%) банків - збитки в розмірі 73,19 млн гривень. Усі банки зі збитками є фінустановами з приватним капіталом.

Читайте також:

Більша частина загального прибутку (59%) належить державним банкам. За п'ять місяців поточного року вони заробили 31,43 млрд гривень. Левову частку цих коштів - 81% - отримав ПриватБанк. Його прибутки становили 25,48 млрд гривень або 47,5% від загальної суми "заробітків" усіх українських банків за вказаний період.

Як повідомляється, також із позитивним балансом закінчили перші 5 місяців поточного року й усі 15 банків, що мають іноземний капітал. Загалом ці фінустанови заробили 15,01 млрд гривень - 28% від загального прибутку банків України.

Лідером цієї банківської групи за результатами 5 місяців поточного року став Райффайзен банк із заробітками в 3,26 млрд гривень. Крім нього, до топ-3 увійшли Укрсиббанк (2,89 млрд гривень) й ОТП банк (2,57 млрд гривень).

Читайте також:

Група банків із приватним капіталом, що налічує 46 установ, за січень-травень також отримала прибуток - 7,15 млрд гривень, що становить 13% від загального прибутку всіх українських банків. Топ-3 банків із приватним капіталом за отриманими прибутками очолює ПУМБ (2,99 млрд гривень). Друге й третє місця посіли Універсал банк (Монобанк) (1,31 млрд гривень) і банк Південний (0,55 млрд гривень). Вони отримали 68% усього прибутку цієї банківської групи.

Топ-10 банків країни за розміром прибутків із початку року майже не змінився. Його очолює ПриватБанк, серед інших лідерів Райффайзен банк та ПУМБ.

Opendatabot

Раніше ми писали, що громадяни можуть звертатися за послугою інкасо з прийняття старої готівкової іноземної валюти до 7 українських банків із 65 діючих.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK