В Україні змінили правила отримання посвідчень водія: що нового

МВД внесло зміни в порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія.
В Україні змінили правила отримання посвідчень водія: що нового
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні набули чинності відразу декілька змін до законодавства, які стосуються самопідготовки до теоретичного іспиту в сервісних центрах МВС, щодо скасування обмежень у кількості спроб практичного іспиту в сервісних центрах МВС. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Читайте також:

Так, новий закон визначає, що самопідготовка до теоретичного іспиту буде дозволена, починаючи з 29 жовтня. Тобто в кандидатів у водії буде вибір: готуватися до теоретичного іспиту самостійно чи з автошколою.

Також Міністерство внутрішніх справ внесло зміни в порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія. Зміни набули чинності 1 серпня.

Читайте також:

Тепер для складання практичного іспиту надається необмежена кількість спроб протягом двох років із дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки в автошколі. 

"І ці зміни зараз стосуються абсолютно всіх кандидатів у водії, які складають іспити в сервісних центрах МВС або які складатимуть їх у майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, оновилися терміни, коли можна складати іспити повторно. У разі, якщо кандидат у водії не склав теоретичний або практичний іспит у сервісному центрі МВС, то наступний такий іспит призначається не раніше ніж через 10 календарних днів.

Раніше ми писали, що Верховна Рада підтримала законопроєкт №7354, у якому йдеться про можливість самостійно готуватися до складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK