В Україні спростили отримання та оформлення техпаспорта й номерних знаків - МВС

Посвідчення водія можна буде пересилати через міжнародні поштові відправлення.
В Україні спростили отримання та оформлення техпаспорта й номерних знаків - МВС
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні спростили отримання та оформлення техпаспорта й номерних знаків. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий, коментуючи ухвалення Кабінетом Міністрів 8 серпня постанови "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо автоматичного здійснення перевірок відомостей, необхідних для допуску особи до керування транспортними засобами, оформлення, видачі посвідчень водія, реєстраційних документів і номерних знаків на транспортні засоби, а також способу їх отримання".

Читайте також:

"Також після набуття чинності постанови посвідчення водія можна буде пересилати через міжнародні поштові відправлення. Ця опція є особливо актуальною в умовах повномасштабної війни Росії проти України, коли громадяни нашої держави, проживаючи за кордоном, зможуть здійснити обмін посвідчення водія через "Дію" або ЕКВ, отримавши пластиковий документ у поштовому відділенні відповідної країни", - розповів Драп'ятий.

Зазначається, що постановою визначено особливості електронної інформаційної взаємодії МВС України з іншими суб'єктами для автоматизації процесу перевірки відомостей, необхідних для надання послуги сервісними центрами МВС.

Читайте також:

"Це питання є важливим, зокрема, з огляду на комплексну підготовку до повноцінного впровадження послуги реєстрації автомобіля онлайн (вересень 2023 року)", - йдеться в повідомленні.

Станом на 9 серпня посвідчення водія можна обміняти через застосунок "Дія" або ЕКВ і в межах України отримати поштовим зв'язком.

Раніше ми писали, що 6 серпня 2023 року набула чинності постанова Кабміну №437, яка вносить зміни до процедури першої реєстрації на території України нових автомобілів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK