"Багатодітний батько" за 4 тис дол: СБУ викрила схему ухилення від мобілізації

СБУ заблокувала діяльність протиправної схеми, за допомогою якої ухилянти ставали "багатодітними батьками".
"Багатодітний батько" за 4 тис дол: СБУ викрила схему ухилення від мобілізації
СБУ викрила схему з фіктивними "багатодітними батьками" / ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила чергову схему, за допомогою якої чоловіки уникали призову на військову службу й могли виїздити за кордон. Про це повідомили в ГУ СБ України в Києві та Київській області.

Читайте також:

Схема полягала у виготовленні підроблених свідоцтв про народження дитини та довідок про багатодітний склад сім'ї. Вартість такого "документа" становила 4 тис. дол.

"До функціонування незаконної схеми причетні мешканці столичного регіону та кількох західних областей. Ділки знаходили клієнтів за допомогою оголошень в інтернеті", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одного з організаторів оборудки СБУ затримала в Києві на "гарячому" під час передачі підробки.

Читайте також:

"За 8 тис. доларів військовозобов'язаний "клієнт" з однією реальною дитиною став багатодітним батьком. Він отримав свідоцтва про народження ще на двох дітей, а разом із тим "законні" підстави уникнути призову на військову службу і виїзду за кордон", - розповіли в СБУ.

Під час огляду автомобіля та місця проживання ділка правоохоронці виявили грошові кошти, чорнові записи, листування зі спільниками, кілька готових пакетів "документів" та інші докази протиправної діяльності.

Читайте також:

Наразі правоохоронці встановлюють кількість осіб, які скористалися "послугами" ділка. 38-річному мешканцю Києва повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Фігурант перебуває під арештом. Йому загрожує 9 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що прикордонники Мукачівського загону на кордоні з Угорщиною виявили двох чоловіків у віці 20 і 21 року, які намагалися перетнути кордон за чужими свідоцтвами про народження.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK