Схема в Нацгвардії: командири незаконно привласнили майже 14 млн грн "бойових" премій

З першого дня повномасштабного вторгнення РФ і до серпня 2022 року фігуранти незаконно "преміювали" себе на загальну суму майже 14 млн бюджетних гривень.
Схема в Нацгвардії: командири незаконно привласнили майже 14 млн грн "бойових" премій
"Тилові" командири Нацгвардії незаконно присвоїли собі "бойові" премії / ssu.gov.ua

У лавах Національної гвардії викрили ще одну "схему" безпідставного нарахування премій за нібито участь у боях на передовій. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Зазначається, що цього разу на оборудках із державними грошима викрито командування однієї з бригад військового формування, яка дислокується на Київщині.

З першого дня повномасштабного вторгнення РФ і до серпня 2022 року фігуранти незаконно "преміювали" себе на загальну суму майже 14 млн бюджетних гривень.

"Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату в розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів. При цьому учасники злочинної схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передній лінії фронту", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За даними слідства, до організації оборудки причетний заступник командира - начальник штабу військової частини. Він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування "бойових" премій своїм підлеглим, насамперед керівному складу.

"Їх особи також встановлено: це командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти", - додали в СБУ.

Читайте також:

Заступнику командира - начальнику штабу військової частини - і п'ятьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що працівники Державного бюро розслідувань викрили протиправну схему фіктивної виплати "бойових" доплат військовим із Рівненської області, які насправді не несуть службу на передовій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK