На Полтавщині арештували майно російського генерала на 1 млрд грн - СБУ

Загальна вартість вилучених активів становить понад 1 млрд грн.
На Полтавщині арештували майно російського генерала на 1 млрд грн - СБУ
СБУ арештувала на Полтавщині майно російського генерала / ssu.gov.ua

У Полтавській області арештували майно російського генерал-полковника Валерія Капашина - начальника федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при міністерстві промисловості та торгівлі РФ. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

До списку заблокованих активів входять більше ніж 20 комерційних об'єктів, понад 3 тис. квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини. Серед арештованого майна будинок родини Капашина, готелі та ресторани преміум класу, а також офісні й торговельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тис. кв. м.

Зазначається, що загальна вартість вилучених активів становить понад 1 млрд грн.

Читайте також:

"Заблоковане майно Капашина було оформлено на його доньку і зятя, які проживали в Україні, але напередодні повномасштабного вторгнення РФ виїхали в Росію і отримали громадянство країни-агресора. Таким чином російський генерал використовував своїх родичів для легалізації коштів, які він одержував від корупційних схем у Москві", - йдеться в повідомленні.

Крім того, близькі Капашина використовували прибутки "сімейного" бізнесу для фінансування "інвестиційних" проєктів у РФ і тимчасово окупованому Донбасі. Надалі частину цих грошей спрямовували до бюджету країни-агресора у вигляді сплати податків і зборів.

Читайте також:

Під час обшуків за адресами офісних та житлових приміщень, що належать родині російського генерала, виявлено військову форму російського зразка, заборонену радянську символіку та пропагандистську літературу РФ, сувенірну продукцію та нагороди, вручені Капашину в Кремлі.

Наразі триває розслідування в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 111-1, ст. 111-2, ч. 3 ст. 258–5 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Вирішується питання щодо подальшої націоналізації на користь України всього арештованого російського майна фігурантів.

Раніше ми писали, що в Україні арештували активи заступника голови Бєлгородської обласної думи РФ, власника групи компаній "Агро-Білогір'я" Володимира Зотова.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK