З випередженням графіка: скільки газу вже накопичили в українських сховищах

Європейські компанії вже почали активно закачувати блакитне паливо в українські ПСГ.
З випередженням графіка: скільки газу вже накопичили в українських сховищах
Ілюстративне фото / Getty Images

Закачування газу в українські газосховища відбувається з випередженням графіка. У ПСГ (підземні сховища газу) закачано вже понад 13 млрд кубів блакитного палива. Про це повідомили в Міненерго.

Читайте також:

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, з наближенням зими навантаження на газовидобувні та газорозподільні підприємства буде зростати. Адже через ускладнення логістичних маршрутів збільшено використання газу для виробництва електроенергії.

Також міністр відзначив ефективну роботу всієї команди НАК "Нафтогаз України", зокрема "Укртрансгазу", одним із результатів якої стала сертифікація українських ПСГ за європейськими нормами. Це створило можливості для зберігання в Україні газу іноземних компаній. 

Читайте також:

Європейські компанії вже почали активно закачувати блакитне паливо в українські ПСГ, де зберігається вже близько 600 млн кубів іноземного газу.

Раніше ми писали, що на початку липня "Укргазвидобування" завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6600 м, яка стала найглибшою в історії компанії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK