Видобуток газу: в Україні запустили дві високодебітні свердловини

Свердловини сумарно дають понад 430 тис. куб. м блакитного палива на добу.
Видобуток газу: в Україні запустили дві високодебітні свердловини
"Укргазвидобування" запустило в роботу дві високодебітні свердловини / naftogaz.com

АТ "Укргазвидобування", що є частиною "Групи Нафтогаз", запустило в роботу дві високодебітні свердловини. Вони сумарно дають понад 430 тис. куб. м блакитного палива на добу. Про це повідомила пресслужба "Нафтогазу".

Читайте також:

"Ми ввели в експлуатацію чергові свердловини з високими показниками, продовжуючи взятий курс на збільшення видобутку газу в країні. Застосування новітніх геологічних підходів, проектування розробки родовищ на пізній стадії, підвищення ефективності буріння і проведення складних операцій з інтенсифікації - це ті складові, завдяки яким нам вдається давати "друге життя" старим активам", - прокоментував голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Зазначається, що перша зі свердловин розвідувальна, її глибина сягнула 5850 м. Родовище, на якому її пробурили, було відкрито ще 40 років тому. За результатами проведених сейсморозвідувальних досліджень геологи продовжили дорозвідку родовища та знайшли нові перспективні точки для буріння. 

За словами т.в.о. генерального директора "Укргазвидобування" Олега Толмачева, другу свердловину пробурили на ще старшому, 55-річному родовищі. Через значне виснаження обсяг видобутку на цьому родовищі останніми роками доволі швидко знижувався.

Читайте також:

"Проте негативну тенденцію вдалося зупинити завдяки програмі додаткового розбурювання родовища та введеним за останній рік 7 новим експлуатаційним свердловинам. Це дало змогу перейти від падіння до зростання видобутку", - додав він.

Раніше ми писали, що на початку липня "Укргазвидобування" завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6600 м, яка стала найглибшою в історії компанії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK