В Україні розширили програму "Доступні ліки": які препарати тепер можна отримати

У програму реімбурсації додано морфін (таблетки).
В Україні розширили програму "Доступні ліки": які препарати тепер можна отримати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 31 серпня набувають чинності зміни в реєстрі лікарських засобів та медвиробів, що підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення "Доступні ліки". Про це повідомила пресслужба Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

Читайте також:

"Завдяки розширенню програми реімбурсації пацієнти з діабетом І типу можуть отримувати тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові. Паліативні хворі можуть отримувати знеболювальні лікарські засоби", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вартість цих медичних виробів та ліків аптекам відшкодовуватиме Національна служба здоров'я України.  

Читайте також:

Тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові для індивідуального глюкометра застосовують хворі з встановленим діагнозом "Цукровий діабет першого типу". На час перехідного періоду тест-смужки відпускатимуться за паперовим рецептом, а з жовтня 2023 року - лише за електронним рецептом.

Знеболювальні лікарські засоби для паліативних пацієнтів застосовують люди з важкими, часто невиліковними захворюваннями. Знеболювальні для паліативних хворих відпускатимуться відразу лише за електронним рецептом.

У програму реімбурсації додано морфін (таблетки).

Читайте також:

Загалом оновлений реєстр включає 411 лікарських засобів, 72 препарати інсуліну, 9 комбінованих лікарських засобів, 23 медвироби (тест-смужок). Отримати препарати й медвироби за оновленим реєстром можна буде з 31 серпня. 

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою дозволив створювати мобільні аптечні пункти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK