Збір монет на потреби ЗСУ: НБУ розпочав новий етап благодійної акції "Смілива гривня"

У Нацбанку оголосили благодійний збір монет на потреби ЗСУ.
Збір монет на потреби ЗСУ: НБУ розпочав новий етап благодійної акції "Смілива гривня"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк ініціював початок нової хвилі благодійної акції "Смілива гривня". З 4 вересня по 30 листопада 2023 року по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 та 10 гривень. Суму зібраних коштів буде перераховано на потреби ЗСУ. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Благодійна акція "Смілива гривня" насамперед спрямована на дітей та молодь. Саме вони стали рушійною силою під час першої хвилі акції, що відбулася у 2022 році. Минулого року до неї долучилися понад 2400 колективів, з них 81% - це навчальні заклади", - йдеться в повідомленні.

Отже, протягом наступних трьох місяців, з 4 вересня по 30 листопада, кожен зможе долучитися до акції. А саме зібрати монети та принести їх у відділення банків-партнерів: ПриватБанк, Ощадбанк та ПУМБ - не лише в Києві, а майже у всіх регіонах країни, де працюють ці банки, враховуючи безпечні умови роботи.

Читайте також:

Зазначається, що також доречною буде організація колективного благодійного збору коштів у навчальних закладах, серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах. 

За даними НБУ, зараз в обігу перебуває 14,3 млрд монет на суму понад 6 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. та 50 коп. (28,3% та 9,2% від загальної кількості монет в обігу відповідно) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях.

Читайте також:

"Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника", - наголосила пресслужба.

Раніше ми писали, що Національний банк України запустив благодійну акцію "Смілива гривня".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK