В Україні викрили нові схеми для ухилянтів: затримано очільника військкомату

СБУ вдалося запобігти незаконному переправленню за межі України більше сотні ухилянтів.
В Україні викрили нові схеми для ухилянтів: затримано очільника військкомату
СБУ викрила нові схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки України заблокувала ще 5 каналів нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Серед затриманих фігурантів начальник одного з районних військкоматів на Харківщині та очільниця філії приватного університету в Рівному. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, за гроші зловмисники "допомагали" своїм клієнтам виїжджати до країн Євросоюзу на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких "послуг" становила від 800 до 8 тис. американських доларів, а сума залежала від терміновості виїзду та наявності посередників.

Зазначається, що СБУ вдалося запобігти незаконному переправленню за межі України більше сотні ухилянтів.

Читайте також:

На Харківщині затримали начальника районного військкомату, який продавав потенційним призовникам фіктивні довідки про непридатність до служби за станом здоров'я.

"Для реалізації "схеми" посадовець залучав своїх спільників з місцевої військово-лікарської комісії, які записували клієнтам "важкі діагнози". Одержану підробку ухилянти планували використати для виїзду за кордон", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У Рівному військова контррозвідка СБУ затримала директорку обласної філії одного з приватних університетів. За хабарі посадовиця "гарантувала" військовозобов'язаним "позачергове" зарахування до вищого навчального закладу з правом відтермінування призову.

Надалі вона обіцяла "студентам" відправити їх за кордон під виглядом навчання в партнерському закладі освіти в одній із країн ЄС.

Читайте також:

На Закарпатті ліквідували ще два канали нелегальної міграції за межі України. У Тячівському районі зловмисник "сплавляв" ухилянтів через річку, яка проходить уздовж кордону. Іншу схему організувала мешканка Берегівського району, яка переводила своїх клієнтів через кордон лісовими стежками.

На Івано-Франківщині викрито трьох ділків, які виводили ухилянтів за кордон через важкодоступну гірську місцевість.

Читайте також:

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в Одеській області викрили ще одну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK