В Україні затримали митників, які вимагали хабарі за ввезення товарів для ЗСУ

Митники вимагали гроші навіть у волонтерів, які ввозили запчастини та харчові продукти для потреб військовослужбовців ЗСУ.
В Україні затримали митників, які вимагали хабарі за ввезення товарів для ЗСУ
ДБР затримало митників, які вимагали хабарі за ввезення товарів / dbr.gov.ua

Правоохоронці затримали двох державних інспекторів митного посту "Смільниця" Львівської митниці, які систематично отримували хабарі від громадян за ввезення різноманітних товарів без плати митних платежів. Вимагали гроші навіть у волонтерів, які ввозили запчастини та харчові продукти для потреб військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Читайте також:

Під час досудового розслідування впродовж червня-вересня 2023 року задокументовано щонайменше 7 епізодів злочинної діяльності.

"Митники пропонували громадянам "закрити очі" на ввезення з Польщі товарів понад встановлену норму без сплати обов'язкових митних платежів. Сума хабара залежала від того, наскільки кількість товару перевищувала дозволену норму та вид товару. У середньому "ділки у погонах" брали 200 доларів США з однієї машини", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Таким чином в Україну завозились автозапчастини, автомобільні шини, продукти та інші товари широкого вжитку.

Зазначається, що ДБР затримало митників, коли вони пропускали автівки з продуктами харчування, а також запчастинами для ремонту транспорту військових ЗСУ. Фігуранти вимагали за провезення цих товарів 200 доларів, а потім додатково стали вимагати у водія ще 3 тисячі гривень.

Читайте також:

Під час обшуків у затриманих митників були виявлені гроші в різних валютах на загальну суму 100 тисяч гривень.

Інспекторам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Подано клопотання про відсторонення їх від виконання службових обов'язків.

Читайте також:

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що на Волинській митниці ліквідували дві корупційні схеми, за якими держбюджет недоотримував значні кошти від митних надходжень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK