Україна вперше пройде зиму за рахунок газу власного видобутку: що буде з тарифами

Чи чекати на підвищення тарифу на газ для населення взимку.
Україна вперше пройде зиму за рахунок газу власного видобутку: що буде з тарифами
Ілюстративне фото / Getty Images

Україна має намір уперше пройти зиму за рахунок газу власного видобутку. Про це заявив в ефірі телемарафону очільник НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Читайте також:

"Хочу нагадати, що ми збільшуємо газ власного видобутку, ці показники зростають. У 2023 році "Нафтогаз" зробив рекордну кількість нових свердловин, і ми продовжимо цей тренд у наступному році. Цю зиму ми плануємо пройти за рахунок газу українського видобутку, і наші розрахунки підтверджують таку можливість", - розповів він.

За словами очільника "Нафтогазу", опалювальний сезон держава пройде без потрясінь не лише в питанні забезпеченням газу, а й незмінності вартості блакитного палива для населення. 

Читайте також:

"Ми абсолютно впевнено дивимось в зиму, яка очікується. Газу в нас достатньо, тарифи стабільні. Відтак прошу усіх споживачів забезпечувати енергоефективні заходи і поставитись відповідально до цього типу енергії", - додав Чернишов.

Раніше ми писали, що НКРЕКП з 1 жовтня 2023 року вводить зміни в підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності для побутових споживачів, яким газопостачання припинено повністю або частково.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK