В Україні з'явилася нова монета: що зображено та кому присвятили

Придбати пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо енергетикам!" можна з 4 жовтня 2023 року.
В Україні з'явилася нова монета: що зображено та кому присвятили
Національний банк України / depositphotos.com

26 вересня 2023 року Національний банк України ввів у обіг нову пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо енергетикам!". Монета присвячена всім енергетикам України. Про це повідомила пресслужба регулятора.

"І в мирні часи робота українських енергетиків важлива, але під час війни вона героїчна!.. Тому, щоб увічнити їх подвиг, ми створили цю сучасну мінімалістичну монету з закодованими символами переможного світла", - прокоментував голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також:

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовану композицію, що символізує енергетичну систему України. Її образ втілено в символічному суцвітті соняшника, кожна пелюстка якого, неначе ліхтар, осяює світлом нашу країну.

На реверсі монети у вигляді трьох непорушних та сяючих брил зображено стилізований тризуб, який під час обертання монети трансформується в літеру "Е" і є першою літерою слова "ЕНЕРГЕТИКА".

Нова пам'ятна монета
Нова пам'ятна монета / bank.gov.ua

Нова пам'ятна монета
Нова пам'ятна монета / bank.gov.ua

Читайте також:

Нова пам'ятна монета виготовлена з нейзильберу, її тираж - до 50 000 штук. Гурт монети гладкий із заглибленими, інверсно розташованими написами: позначенням номіналу монети - 5 гривень, року карбування монети - 2023, логотипу Банкнотно-монетного двору НБУ.

Придбати пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо енергетикам!" можна з 4 жовтня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 10 тисяч цих монет, усі вони будуть доступні з першого дня продажу.

Читайте також:

Крім того, з жовтня пам'ятна монета поступово реалізовуватиметься й банками-дистриб'юторами (Укргазбанк, Радабанк, Таскомбанк, ПриватБанк).

Раніше ми писали, що 5 вересня 2023 року Національний банк ввів в обіг пам'ятну монету "Воєнна розвідка України".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK