Скільки потрібно грошей, щоб відновити українську енергосистему: в "Укренерго" назвали суму

"Укренерго" залучило понад мільярд доларів від західних партнерів на ремонт енергетичної інфраструктури.
Скільки потрібно грошей, щоб відновити українську енергосистему: в "Укренерго" назвали суму
Яка сума потрібна для відновлення української енергетики / Getty Images

Щоб повністю відновити українську енергетичну систему, яка постраждала від російських обстрілів, може знадобитися декілька сотень мільйонів доларів. Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Читайте також:

За його словами, "Укренерго" залучило понад мільярд доларів від західних партнерів на ремонт енергетичної інфраструктури.

"Більшу частину своїх потреб ми вже профінансували, думаю, що ще декілька сот мільйонів може знадобитися для того, щоб не тільки відновити об'єкти в тому форматі, у якому вони були, а також відбудовувати їх в більш сучасному форматі", - підкреслив Кудрицький.

Очільник "Укренерго" зазначив, що ця сума не включає можливих інвестицій, які будуть необхідні після деокупації всіх українських територій.

Читайте також:

"Оцінки наразі дати складно, ми не маємо даних про стан наших об'єктів на тих територіях, і розуміючи, що коли ворог буде відступати з цих територій, можливі пошкодження. Зараз важко спрогнозувати, скільки ще ресурсу знадобиться для того, щоб відновити нормальні схеми електропостачання на деокупованих територіях України, включаючи Крим", - додав посадовець.

Раніше ми писали, що енергетична галузь є основою української економіки. Україна реалізує проєкти захисту енергооб'єктів, які ще не застосовував ніхто у світі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK