Хто фінансує благодійні фонди, що допомагають дітям?

Хто фінансує благодійні фонди, що допомагають дітям?
Ілюстративне фото / Getty Images

Діяльність благодійних фондів наразі є надзвичайно важливою для українського суспільства, адже саме вони реалізовують соціальні проєкти. Проте функціонування цих організацій залежить від зовнішніх джерел фінансування. Щоб система благодійництва працювала активно, до неї повинні долучатися всі гравці — фонди, бізнес, медіа, влада. Завдяки партнерам можна максимально дієво та ефективно досягти цілей: бізнес може підтримати закупівлю необхідного дорогого обладнання для лікарень, допомогти дітям, що опинились у складних життєвих обставинах, профінансувати важливі освітні проєкти. Синергія бізнесу та благочинних організацій сприяє появі нових масштабних проєктів. Які компанії допомагають благодійним фондам? Які ініціативи втілює бізнес у соціальному партнерстві з організаціями та чому це так важливо, читайте у статті для Деньги.юа.

Фінансова підтримка для БФ «Діти Героїв»

Фонд опікується дітьми, що втратили одного чи обох батьків внаслідок війни. Наразі підтримку отримують більш ніж 850 дітей, і щодня ця цифра збільшується. Щоб мати змогу допомогти багатьом дітям, працівники фонду залучають партнерів та збирають фінансову допомогу від небайдужих людей. Зібрані кошти спрямовують на різні програми підтримки дітей, а саме на: психологічну та гуманітарну підтримку, екстрену допомогу, надання якісної освіти тощо.

storage.kun.uz

IT-компанія GlobalLogic підтримала ініціативи фонду та зробила свій внесок для допомоги маленьким українцям. Компанія перерахувала 360 тис. грн фінансової допомоги на оперативні потреби дітей: невідкладну гуманітарну та психологічну допомогу, прихисток, лікування тощо, а також передала 20 ноутбуків, аби вони мали змогу продовжити навчання онлайн.

Uber у співпраці з фондом зібрали майже 560 000 грн для дітей. Користувачі таксі мали можливість пожертвувати 10 гривень від вартості поїздки на допомогу підопічним фонду, а також задонатити будь-яку суму на рахунок організації через застосунок. Близько 6 000 людей скористалися опцією та зібрали 58 600 грн. Компанія додатково виділила 500 000 грн.

IT-компанія ЕРАМ Україна передала фонду «Діти Героїв» $100 тис. та відкрила  освітні можливості дітям, які втратили батьків під час війни. Допомога компанії передбачила такі можливості:

  • $100 тис. спрямували на проєкт «Тепло дітям» з метою забезпечення дітей теплим одягом, взуттям;
  • приєднання дітей до програми eKids для знайомства з основами програмування.

Також фонду «Діти Героїв» завдяки благодійному проєкту допомогла компанія VIVAT. Це була благодійна ініціатива із продажу канцелярської продукції Be Ukraine. 10% продажів перерахували фонду.

Значний благодійний внесок у розмірі 270 тис. євро перерахував міжнародний інвестиційний холдинг Freedom Holding Corp. Ці пожертвування допомогли реалізувати соціальні та благодійні проєкти, які спрямували на допомогу у навчанні, охороні здоров'я чи психологічній підтримці, що мають важливий соціальний вплив.

Банк UKRSIBBANK, що належить групі BNP Paribas, надав благодійному фонду «Діти Героїв» суму у 850 000 гривень. На ці кошти реалізували проєкт «Професія Мрії». У рамках ініціативи 90 дітей, які втратили батьків через війну, відвідали понад 2 тис. занять з української та англійської мов, математики, програмування та отримали доступ до одної з навчальних онлайн-платформ країни. Підопічні фонду здобувають освіту, розвивають таланти та навички, що допоможуть їм опанувати улюблену професію в майбутньому.

Соціально відповідальний бізнес підтримує проєкти фонду «Твоя опора»

Це один із найбільших фондів України, який надає гуманітарну допомогу. Крім того, благодійний фонд — єдина українська організація, яка входить до Всесвітньої Федерації Серця. Його створювали з метою допомагати важкохворим дітям і сиротам в нашій країні. «Твоя опора» активно співпрацює з бізнесом та міжнародними організаціями.

Міжнародна інвестиційна компанія Freedom Finance Europe, підрозділ холдингу Freedom Holding Corp., профінансувала благодійний фонд «Твоя опора». 300 тис. євро направили на купівлю медичного обладнання у дитячих лікарнях Київської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Саме ці медзаклади зараз приймають поранених з лінії фронту.

depositphotos.com

Також важливим проєктом допомоги був збір на проєкт «Дім для дітей» у співпраці із компанією SOCAR та Катериною Осадчею. Мета цього проєкту — придбати нову домівку для дитячого будинку сімейного типу, щоб кожна дитина відчувала себе в безпеці. Партнер SOCAR пропонує придбати напої у спеціальних горнятках, брендований мерч або зробити внесок у їх додатку.

Крім цього, Київстар спільно з БФ «Твоя опора» допомагають дітям із вродженими захворюваннями серця у рамках соціальної ініціативи Sharity. Минулого року компанія перерахувала 800 000 грн. Завдяки цим коштам вдалося зробити 23 операції на серці діток. Завдяки фінансовій допомозі, яку Київстар виділив цього року, також вдасться врятувати ще 20 дитячих сердець.

Реалізація простору Freedom Space завдяки фонду  «Допоможемо разом»

Благодійний фонд «Допоможемо разом» імені Андрія Богданця реалізував проєкт з облаштування бомбосховищ. Донором проєкту став міжнародний брокер Freedom Finance Europe, який перерахував на реалізацію проєкту 3 млн євро.

Простір Freedom Space — місце, що перетворює безпеку в реальність. 

Ці приміщення можуть врятувати життя сотень дітей, тому соціально відповідальний бізнес долучився, щоб разом подолати проблему відсутності укриттів у навчальних закладах.

За літо, за фінансової підтримки міжнародної компанії, оновили 30 укриттів. Проєкт охопив різні міста України від Тернополя та Хмельницького до Харкова та Запоріжжя. Зокрема, у Києві нові сховища побудували у чотирьох школах і дитсадках. Наразі ремонтні роботи завершились та укриття обладнане усім необхідним для тривалого перебування або навчання під час небезпеки. У сховищі є тепло, світло, вентиляція, окремий санвузол із холодною та гарячою водою.

Варто зазначити, що інвестиційний холдинг Freedom Holding Corp. з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну всього перерахував 8,96 млн євро в українські благодійні фонди. Окрім вищезазначених ініціатив, суму розподілили також між іншими різними фондами:

  • 2,35 млн євро до Help Ukraine Center на військові та гуманітарні потреби;
  • 2 млн євро на реанімобілі через UNITED24;
  • 300 тис. євро на медичне обладнання для лікарень в Україні;
  • 300 тис. євро на гуманітарну допомогу через фонд «Допоможемо разом»;
  • 103 тис. євро на відновлення водопостачання у Миколаєві;
  • 650 тис. євро для створення клініки Superhumans Center у Львівській області.

Благочинні ініціативи фонду «Таблеточки» у співпраці з компанією Bolt

Цей благодійний фонд допомагає онкохворим дітям та їхнім сім'ям. Він працює в чотирьох напрямках: адресна допомога сім’ям, системна допомога дитячим онковідділенням, захист інтересів українських пацієнтів і професійний розвиток медичного персоналу.

Компанія Bolt у своїх застосунках запустила кампанію «Небайдужі», у рамках якого на користь підопічних передали благодійному фонду 800 тис. грн. Коли користувачі вибирали поїздку в цій категорії, до вартості автоматично додавали благодійний внесок клієнта в розмірі 15 гривень. А якщо оплата проводилась карткою Visa, та подвоювала цей внесок. Найбільше благодійних поїздок, у порівнянні зі стандартними, зробили у Дрогобичі, Кропивницькому, Житомирі, Білій Церкві, Кременчуці та Харкові.

Минулого року бренд La Roche-Posay та БФ «Таблеточки» запустили шосту благодійну акцію «Формула доброти». Мета — зібрати кошти, що будуть спрямовані на підтримку онкохворих дітей. Завдяки цій акції вдалося зібрати 2 000 000 грн і направити їх на закупівлю ліків та покриття витрат на лікування.

Проєкт «Спільнота» у партнерстві з міжнародною компанією GETEC та БФ «Рідні»

Міжнародна компанія GETEC, що є лідером в галузі енергетики на європейському ринку, перерахувала кошти у сумі €250 000 українському благодійному фонду «Рідні». Фонд працює з дітьми-сиротами та дітьми, що постраждали від війни. Кошти спрямували на створення проєкту «Спільнота» у Львові.

Цей проєкт має на меті забезпечити комплексну підтримку та розвиток молоді допомагати розірвати коло сирітства та готувати підлітків до самостійного життя. Частину коштів спрямують на підтримку дітей та сімей, в тому числі на допомогу прийомним сім’ям та дітям, які постраждали від війни.

До благодійної ініціативи компанія залучила своїх працівників всіх представництв у різних країнах. Getec подвоїла суму, яку пожертвували працівники.

Після реалізації проєкту діти матимуть змогу проживати у нових умовах, їх забезпечать усім необхідним для їх подальшого психологічного стану.

Бізнес у співпраці з благодійними фондами змінюють життя постраждалих дітей

Фонд спеціалізується на роботі психологів із дітьми та батьками, які постраждали від війни. Вже понад 300 дітей отримали психологічну допомогу. Їхня ключова мета — допомогти дитині впоратися з тим, що відбувається в країні, робота з подолання наслідків війни.

Компанія АЛЛО направила БФ «МАМА плюс Я» та «Голоси дітей» 5 млн грн. Кошти спрямували на сеанси психологічної терапії, групові заняття з арт-терапії, свята та розважальні події для переселенців та дітей, що постраждали внаслідок війни.

Онлайн-магазин Answear передав понад 93 тис. євро на допомогу постраждалим від війни дітям. Бренд провів благодійну акцію на своєму сайті «Купуєш = допомагаєш» і зібрав кошти. Отримані кошти направили на реабілітацію дітей з інвалідністю.

Минулого року компанія Sigma Software разом із благодійним фондом «Голоси дітей», школою програмування IDF school та Sigma Software University запустили проєкт Star for Life Україна. Мета проєкту — навчити школярів комп’ютерній грамотності та основ програмування, мотивувати їх, надати психологічну допомогу.

Як технологічні компанії допомагають Україні?

Польська компанія з розробки ігор 11 bit studios доєдналася до благодійної ініціативи фонду Liberty Ukraine, і профінансувала подорож до Польщі для 20 українських дітей, чиї батьки загинули на війні. Крім цього, компанія допомогла з психологічною підтримкою дітей, щоб облегшити їх подорож. Також працівники 11 bit studios зібрали кошти на планшети для цих дітей.

Найбільша глобальна ІТ-компанія SoftServe, що працює у сфері розроблення програмного забезпечення та надання консультаційних послуг, заснувала ще у 2014 році благодійний фонд «Відкриті очі». Від 24 лютого 2022 року діяльність фонду сфокусували на допомозі Україні. Наприклад, фонд започаткував освітні програми для дітей внутрішньо переміщених осіб. Вони заснували проєкт «ПоколінняТех», який спрямований на розвиток базових знань з основ інформаційних техологій серед дітей військових та тих, хто вимушено покинув дім через війну. У межах навчання протягом 3-х місяців працівники компанії навчатимуть дітей мови програмування Python, WebUI-розробки, а також основ кібербезпеки, методів командної роботи та публічних виступів.

Датагруп-Volia, благодійний фонд «Я Майбутнє України» та Ювенальна Поліція України започаткували особливий проєкт. Проєкт «Наші діти», у рамках якого компанія Датагруп-Volia взяла на себе зобов’язання щодо забезпечення 50 дітей-сиріт війни до набуття ними повноліття.

Благодійність у бізнесі: стратегічний імпакт на суспільство і репутацію

Благодійність для компаній стала не разовим спонтанним проявом милосердя, а окремим напрямком стратегії розвитку та можливістю позитивно впливати на суспільство і показувати свою соціальну проактивну позицію. У перспективі великий бізнес буде співпрацювати з державою для того, щоб поліпшувати якість життя суспільства, створювати робочі місця, комфортне середовище і проживання, інклюзивність суспільства, підвищувати рівень освіти та доступність медицини. Окрім впливу на суспільство, благодійність можуть допомогти компанії збільшити свою репутацію та підвищити лояльність клієнтів. Соціальна відповідальність компанії позитивно впливає на клієнтів — сприяє залученню та їх утриманню. Бізнес повинен розуміти, що їхній успіх залежить не лише від фінансових результатів, а й від того, що вони несуть у суспільство та чи здійснюють благочинні проєкти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK