Понад 10 років "вибивав" неіснуючі борги: СБУ затримала "смотрящого" за Вінницькою областю

СБУ затримала "смотрящого "за Вінниччиною, який разом зі своєю бандою понад 10 років тероризував мешканців регіону.
Понад 10 років "вибивав" неіснуючі борги: СБУ затримала "смотрящого" за Вінницькою областю
У Вінницькій області викрили "смотрящого" та його банду / ssu.gov.ua

Правоохоронці нейтралізували потужне злочинне угруповання, яке намагалося тримати в страху мешканців Вінницької області. Про це повідомляє Служба безпеки.

Читайте також:

Унаслідок спецоперації затримано лідера банди - так званого "смотрящого" за областю, відомого кримінального авторитета на прізвисько "Комар". Крім нього співробітники СБУ затримали ще двох учасників угруповання. Серед них підсанкційний "кримінальний авторитет", який має вплив у кримінальному середовищі.

За даними слідства, зловмисники понад 10 років тероризували місцевих жителів та "вибивали" з них гроші за неіснуючі борги. Бандити діяли з особливою жорстокістю та поступово поширювали свій злочинний вплив на території регіону.

Читайте також:

"Встановлено, що фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім вимагали великі суми грошей за "мирне" вирішення спорів. У разі відмови платити "данину" учасники угруповання погрожували потерпілим та їхнім близьким насильством і фізичною розправою, а також знищенням приватного майна", - йдеться в повідомленні.

Задокументовано, як лідер банди "Комар" та його поплічники вимагали з місцевого підприємця 20 тис. доларів США і погрожували вбивством, якщо він не заплатить. Співробітники СБУ затримали зловмисників "на гарячому" під час передачі першої частини "данини" в розмірі 10 тис. американських доларів.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці вилучили вогнепальну, травматичну та холодну зброю, "боргові" розписки від потерпілих та чорнові записи з "обліком" сплачених грошей, великі суми готівки, одержані злочинним шляхом, мобільні телефони з доказами незаконних дій.

Читайте також:

Наразі лідеру банди та її активним учасникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що внаслідок спецоперації в Кіровоградській та Одеській областях правоохоронці нейтралізували кримінальне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців південних областей України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK