"Вибивав" гроші та погрожував розправою: у Черкасах затримали рекетира

У разі відмови віддати гроші рекетир погрожував потерпілим насильством та фізичною розправою, зокрема над їхніми дітьми.
"Вибивав" гроші та погрожував розправою: у Черкасах затримали рекетира
СБУ затримала в Черкасах рекетира / ssu.gov.ua

У Черкасах затримали зловмисника, що вимагав із родин загиблих українських воїнів частку від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зокрема, йдеться про одноразову виплату в розмірі 15 млн гривень після загибелі захисника на війні. У разі відмови віддати частину грошової допомоги рекетир погрожував потерпілим насильством та фізичною розправою, зокрема над їхніми дітьми.

"Служба безпеки задокументувала, що фігурант у такий спосіб вимагав майже 800 тис. грн від матері та сестри військового ЗСУ, який загинув навесні 2022 року під Сєвєродонецьком. Щоб "вибити" суму, зловмисник регулярно тероризував родину загиблого воїна і погрожував жінкам убивством", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали рекетира "на гарячому" під час передачі йому частини "данини" в розмірі 200 тис. грн.

Читайте також:

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який використовував власні зв'язки серед мешканців регіону, щоб отримати інформацію про родичів загиблих українських захисників. Дізнавшись про отримання постраждалими сім'ями державної допомоги, фігурант телефонував їм з анонімних номерів та вимагав "свій відсоток".

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили мобільні телефони, які злочинець використовував у злочинній діяльності. Також у нього вилучено дві бойові гранати.

Читайте також:

Наразі затриманому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, а також обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що у Львівській області знешкодили банду рекетирів, організовану двома колишніми кримінальниками. Вони приховали своє "минуле" і призвалися на військову службу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK