"Вибивали" 92 тис дол із місцевого бізнесмена: у Кропивницькому нейтралізували банду рекетирів

До складу злочинного угруповання входили місцеві кримінальники, які спеціалізувалися на рекеті.
"Вибивали" 92 тис дол із місцевого бізнесмена: у Кропивницькому нейтралізували банду рекетирів
СБУ затримала депутата з Кропивницького, який займався рекетом / ssu.gov.ua

У Кропивницькому нейтралізували злочинне угруповання рекетирів, яке очолював чинний депутат міської ради. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"Під його керівництвом кримінальники "вибивали" 92 тис. дол. США з місцевого підприємця, з яким депутат має спільний бізнес. Цю суму потерпілий мав передати зловмисникам як сплату неіснуючого боргу перед ватажком злочинної групи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБУ затримали депутата в обласному центрі під час передачі йому другої частини "данини". Перед цим українська спецслужба задокументувала факт отримання першого "траншу" від підприємця.

Читайте також:

За даними слідства, до складу банди входили місцеві кримінальники, які спеціалізувалися на рекеті. За вказівкою лідера злочинної групи її учасники вимагали гроші з місцевих жителів під вигаданими приводами. У разі відмови застосовували психологічний тиск, фізичне насильство та погрози вбивства.

Під час обшуків за місцем проживання та роботи депутата правоохоронці виявили велику суму готівки, імовірно, отриману злочинним шляхом.

Чиновнику та ще одному учаснику злочинного угруповання повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників банди. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке тероризувало громадян і чинило розбійні напади в Харкові.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK