Росіяни розповсюджують фейк про шопінг дружини Зеленського в США: ЦПД спростував інформацію

ЦПД спростував фейки про шопінг дружини Зеленського в ювелірному магазині в Нью-Йорку.
Росіяни розповсюджують фейк про шопінг дружини Зеленського в США: ЦПД спростував інформацію
Олена Зеленська та Володимир Зеленський / Getty Images

Нігерійське видання "THE NATION" поширює інформацію про нібито шопінг Олени Зеленської в ювелірних магазинах під час офіційного візиту до США. У Центрі протидії дезінформації заявили, що це російський фейк.

Читайте також:

Так, нігерійське видання "THE NATION" поширює фото чеків нібито покупок дружини Зеленського в ювелірних магазинах під час офіційного візиту до США. Фото також поширюють російські ЗМІ.

"Верифікувавши інформацію в Офісі Президента, Центр повідомляє, що це фейк. На "чеку" вказана дата 22 вересня 2023 року, в той час як 22.09.2023 перша леді разом із Володимиром Зеленським перебували з офіційним візитом у Канаді, що фізично унеможливлює перебування О. Зеленської в час, вказаний на фейкових чеках, у зазначених ювелірних магазинах Нью-Йорка", - йдеться в повідомленні.

Також перед Канадою був офіційний візит до Вашингтона, де перша леді разом із президентом відвідала меморіал Пентагона у Вашингтоні, споруджений на честь 184 жертв терористичної атаки 11 вересня 2001 року, та провела низку зустрічей, зокрема з Джилл Байден.

Читайте також:

Зазначається, що це не перший випадок, коли російська пропаганда розповсюджує фейки через нігерійські видання. Раніше ворог поширював фейк про "Віллу Зеленського" через видання "PUNCH". 

Нагадаємо, росіяни поширюють інформацію про те, що українських біженців у ЄС нібито мобілізуватимуть до лав Збройних сил України. Однак це є неправдою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK