В "Укренерго" назвали найгірший сценарій для енергосистеми взимку

Нові російські атаки - це значний ризик.
В "Укренерго" назвали найгірший сценарій для енергосистеми взимку
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 10 жовтня 2022 року енергетична інфраструктура України стала основним об'єктом масованих ракетних та дронових атак РФ на весь осінньо-зимовий період. Нині енергетики розглядають усі варіанти, зокрема й найгірший сценарій - повторення ворожих обстрілів. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"Нас часто питають "який найгірший сценарій ви розглядаєте". Ми готувалися до всіх сценаріїв. Напевно, найгірший варіант - це повтор минулорічних атак. Але ворог, який не може здолати ЗСУ, і тому атакує цивільну інфраструктуру, не застане нас зненацька", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в компанії, енергетики працювали 24/7, щоб підготувати понівечену енергосистему до нинішнього опалювального сезону. Магістральні мережі "Укренерго" готові передавати зимові збільшені обсяги електроенергії. 

Читайте також:

"Але країна-терорист нікуди не зникла. Тож вибудували споруди фізичного захисту енергооб'єктів уперше у світі. Підготували й схеми резервного живлення та варіанти подолання можливих наслідків також уперше у світі. Тим часом Сили оборони посилювали ППО, цього сезону  її щільність буде значно вища", - додали в НЕК.

Раніше ми писали, що енергетична галузь є основою української економіки. Україна реалізовує проєкти захисту енергооб'єктів, які ще не застосовував ніхто у світі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK