Більшість українців проти будь-яких територіальних поступок Росії - опитування КМІС

Територіальні поступки України вважають неприпустимими 80% населення.
Більшість українців проти будь-яких територіальних поступок Росії - опитування КМІС
Ілюстративне фото / Getty Images

Абсолютна більшість громадян України виступає проти будь-яких територіальних поступок Росії для якнайшвидшого досягнення миру та збереження незалежності. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) протягом 29 вересня-9 жовтня 2023 року.

Читайте також:

Так, 80% населення (у травні 2023 року - 84%) зберігають упевненість, що жодні територіальні поступки не допустимі, навіть якщо через це війна продовжуватиметься довше і будуть інші загрози.

Порівняно з травнем 2023 року з 10% до 14% зросла частка тих, хто готовий погодитись на територіальні поступки для досягнення миру та збереження незалежності України.

kiis.com.ua

Читайте також:

Порівняно з травнем 2023 року серед мешканців Заходу та Центру настрої населення практично не змінилися. У той же час серед жителів Півдня з 8% до 21% побільшало тих, хто готовий до територіальних поступок, а серед жителів Сходу показник зріс з 13% до 22% (причому, якщо аналізувати жителів Сходу, які й зараз проживають на Сході, то серед них 28% готові до територіальних поступок).

"Втім, незважаючи на зазначені тенденції для жителів Півдня та Сходу, серед них все одно переконлива більшість (74% на Півдні та 73% на Сході) виступають проти територіальних поступок", - зазначили соціологи.

Читайте також:

У КМІС додали, що абсолютна більшість українців не занепадає духом і зберігає впевненість у важливості продовжувати боротьбу з ворогом.

Раніше ми писали, що майже всі українці (93%) довіряють Збройним силам України. Президенту Володимиру Зеленському довіряють 72% опитаних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK