Високі ціни страшніші за обстріли: українці назвали головні проблеми сьогодення

Проблеми, пов'язані з фінансовими питаннями, виявилися більш значущими для учасників опитування, ніж питання фізичної безпеки.
Високі ціни страшніші за обстріли: українці назвали головні проблеми сьогодення
Ілюстративне фото / Getty Images

Наразі українців більше лякають високі ціни, втрата джерел доходу та зростання комунальних тарифів. Водночас обстріли й можливий ядерний удар хвилюють меншу кількість громадян. Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" на замовлення Українського інституту майбутнього.

Читайте також:

Зазначається, що в процесі опитування респондентам було запропоновано обрати до 3-х найбільш актуальних проблем для них особисто наразі.

"Серед переліку проблем не було надано варіант "повномасштабне вторгнення в цілому", ця проблема є прогнозовано найбільш актуальною за результатами попередніх досліджень. Однак у переліку проблем були надані проблеми, які є наслідками повномасштабного вторгнення або мають прямий з ним зв'язок", - йдеться в повідомленні. 

Читайте також:

На думку опитаних, топ актуальних проблем сьогодення виглядає так:

  1. Високі ціни - 51%.
  2. Відсутність стабільності/впевненості в завтрашньому дні - 50%.
  3. Низькі доходи - 37%.
  4. Відсутність фізичної безпеки через обстріли (ракети, дрони тощо) - 34%.
  5. Високі тарифи на комунальні послуги - 33%.
  6. Неможливість будувати плани - 30%.

news.uifuture.org

Читайте також:

Аналітики наголосили, що проблеми, пов'язані з фінансовими питаннями, а також відчуттям стабільності/впевненості в майбутньому, виявилися більш значущими для учасників опитування, ніж питання фізичної безпеки.

Основні страхи та побоювання респондентів наразі корелюються з актуальними проблемами. Серед основних страхів та побоювань зафіксовано подальше непомірне зростання цін (38%), зменшення доходу/втрата джерел доходу (36%) та суттєве зростання комунальних тарифів (30%).

Читайте також:

Також зафіксовано побоювання/страхи щодо можливих блекаутів (30%), погіршення фізичного здоров'я (29%), постійних обстрілів (28%) та ядерного удару/ядерної війни (28%). 

Досить високі показники щодо страхів та побоювань мають і падіння економіки (27%), вибух на Запорізькій АЕС (27%), масштабний контрнаступ РФ (26%), погіршення психічного здоров'я (24%).

news.uifuture.org

Раніше ми писали, що більшість (85%) українців має тепле ставлення до внутрішньо переміщених осіб (ВПО), ще 10% - нейтральне. При цьому холодне ставлення мають лише 5%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK