В Україні "гуляють" нові фейки про відключення світла: що кажуть в "Укренерго"

В "Укренерго" спростували інформацію про те, що в Україні вже нібито запроваджуються графіки відключень.
В Україні "гуляють" нові фейки про відключення світла: що кажуть в "Укренерго"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні в соціальних мережах почали розповсюджувати фейкові графіки відключень світла. Проте в країні не плануються жодні обмеження споживання найближчим часом. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

До "Укренерго" надходять численні звернення та посилання на відео з твердженнями, що компанія нібито "від завтра" запроваджує графіки відключень.

"Недоброчесні медіа й телеграм-канали почали використовувати торішні відео і сюжети, стверджуючи, що в Україні запроваджуються графіки відключень. Це пряма брехня і російське ІПСО", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У НЕК офіційно заявили, що не планують жодних обмежень споживання найближчим часом, якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему. 

"Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття всіх потреб споживачів. Стан енергосистеми зараз не дає жодних підстав запроваджувати графіки відключень найближчим часом, якщо не буде нових обстрілів", - пояснили в компанії.

Читайте також:

Там зазначили, що мета цих фейкових повідомлень - посіяти паніку, недовіру, виснажити українців.

"Будь ласка, користуйтеся офіційними джерелами інформації. Реальна інформація щодо відключень лише на сайті, ФБ та телеграм-каналі "Укренерго" та на офіційному сайті вашого обленерго чи у вашому особистому кабінеті споживача", - додала пресслужба.

Раніше ми писали, чи застосовуються в Україні графіки відключення світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK