Коли мають відбутися вибори в Україні: думка громадян

У всіх регіонах України більшість населення виступає проти проведення виборів під час війни.
Коли мають відбутися вибори в Україні: думка громадян
Ілюстративне фото / Getty Images

Більшість українців вважають, що національні вибори слід проводити після закінчення війни. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Читайте також:

Станом на жовтень 2023 року 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися після війни й зараз вони не на часі. Водночас 16% вважають, що вибори мають проводитися, незважаючи на війну.

У всіх регіонах України більшість населення виступає проти проведення виборів під час війни.

kiis.com.ua

Читайте також:

При цьому 65% українців (станом на жовтень 2023 року) негативно ставляться до ідеї дистанційного голосування через інтернет і переживають за ризики фальсифікацій. Підтримують ідею 29% опитаних.

Хоча українці вважають доцільним відкласти проведення виборів на період після війни, але при цьому 88% наполягають, що в Україні має будуватися розвинена демократична система відповідно до норм Європейського Союзу. За обмеження прав громадян на період відновлення після війни виступають 7% респондентів.

Читайте також:

Дослідження проходило з 30 вересня до 13 жовтня. В опитуванні взяли участь 2007 респондентів у віці 18 років і старше, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що знову буде балотуватися на президентську посаду, якщо вибори відбудуться під час війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK