Фонд гарантування вкладів продає один із найдорожчих лотів банків

На онлайн-торги виставлено пов'язані між собою та з акціонерами банку активи АТ "Златобанк".
Фонд гарантування вкладів продає один із найдорожчих лотів банків
Ілюстративне фото / depositphotos.com

15 листопада в системі "Prozorro.Продажі" відбудеться аукціон із продажу одного з найдорожчих лотів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Про це повідомили у ФГВФО.

Читайте також:

Так, на онлайн-торги виставлено пов'язані між собою та з акціонерами банку активи АТ "Златобанк". Початкова ціна лоту - майже 10,6 млрд грн. До лоту включені активи, які частково перебувають у заставі Національного банку України.

Зазначається, що в складі лоту на торги виставлено частку корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ "Торгово-Логістичний Комплекс "Арктика", а також дебіторська заборгованість та права вимоги та майнові права за кредитними договорами, які укладені із суб'єктами господарювання й фізичними особами. 

Читайте також:

"Усі контрагенти, а відтак і включені до складу лоту активи пов'язані між собою, зокрема, мають спільне забезпечення (нерухомість, порука тощо) за кредитами, спільних засновників та місцезнаходження позичальників", - йдеться в повідомленні.

Забезпеченням за кредитами виступають об'єкти нерухомості (зокрема в Києві та Київській області), транспорт, обладнання, товари в обороті, а також майнові права на частку в статутному капіталі одного з позичальників.

Читайте також:

Включені до складу лоту активи до цього вже неодноразово виставлялися на торги, але не знайшли своїх покупців.

Як пояснили у відомстві, торги відбудуться за "голландською моделлю" аукціону, на пониження ціни, під час якого початкова вартість лота автоматично покроково знижується, аж поки хтось з учасників не зупинить зниження. Далі відбувається етап закритих цінових пропозицій: інші учасники можуть запропонувати вищу ціну. Зрештою переможцем стає той, хто запропонував найбільшу суму.

Читайте також:

У Фонді звернули увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тож переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, зокрема в судовому порядку.

Раніше ми писали, що Фонд державного майна провів аукціон із приватизації санаторію "Роздол" (колишній палац Лянцкоронських) у Львівській області.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK