В Україні стартує приватизація майна російських олігархів: коли перший аукціон

ФДМ починає продаж вилучених активів росіян.
В Україні стартує приватизація майна російських олігархів: коли перший аукціон
Ілюстративне фото / Getty Images

Фонд держмайна України оголосив старт приватизації вилучених у російських олігархів активів. Перший аукціон відбудеться в серпні. Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

Читайте також:

Так, 10 серпня ФДМУ проведе на "Prozorro.Продажі" торги з продажу аграрної компанії "Інвестагро", яка раніше належала російському мільярдеру, акціонеру титанової корпорації "ВСМПО-Авісма" Михайлу Шелкову. Стартова ціна - 55 млн грн. Гарантійний внесок для участі в торгах - 11 млн грн.

"Дотримуємося обіцянок. Цей аукціон має стати символом прозорості та справедливості. Агресор має бути покараний. Колишні російські активи будуть працювати на відбудову України та розвиток її економіки", - підкреслив голова ФДМУ Рустем Умєров.

Читайте також:

За підсумками 2022 року "Інвестагро" отримала 3,7 млн грн чистого прибутку, а в I півріччі 2023 року - 7 млн грн збитку. "Інвестагро" має поточну кредиторську заборгованість 17,2 млн грн. 

У власності компанії 25 об'єктів нерухомого майна та 12 транспортних засобів. "Інвестагро" орендує 204 земельні ділянки загальною площею майже 1326 га.

Читайте також:

У відомстві нагадали, що 24 лютого 2023 року Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна вилучені активи Михайла Шелкова. Серед них 100% ТОВ "Інвестагро", 100% ТОВ "ВСМПО ТИТАН Україна"‎, 100% ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат"‎, 100% ТОВ "Тай-Мінералс" тощо‎.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що регулює продаж конфіскованих російських активів та майна, кошти з яких є одним із джерел наповнення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK