В Україні арештували майно заводу російського олігарха Шелкова - БЕБ

Арештовано майно заводу з виготовлення титанових труб російського підсанкційного олігарха.
В Україні арештували майно заводу російського олігарха Шелкова - БЕБ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Детективи Бюро економічної безпеки викрили службових осіб ТОВ "ВСМПО Титан Україна" в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Бенефіціарним власником товариства є російський підсанкційний олігарх Михайло Шелков, проти якого введено санкції РНБО. Про це повідомили в БЕБ.

Читайте також:

Як встановлено слідством, службові особи компанії безпідставно сформували витрати на суму понад 155 млн грн по взаємовідносинах з іншими суб'єктами господарської діяльності. Так до бюджету не було сплачено податок на прибуток та ПДВ у сумі майже 40 млн грн.

Крім того, встановлено, що в період 2019-2022 років директор ТОВ "ВСМПО Титан Україна" намагався приховати активи підприємства, які перебували на балансі товариства.

Читайте також:

"За договором купівлі-продажу, обладнання та виробничі потужності заводу для виготовлення титанових труб були продані іншій юридичній особі. Надалі ці ж спеціальні станки, печі, комп'ютерну техніку, електрообладнання та інше майно, директор отримав в оренду та використовував у виробничій діяльності ТОВ "ВСМПО ТИТАН Україна", - йдеться в повідомленні.

На підставі ухвали слідчого судді співробітники БЕБ наклали арешт на майно та обладнання.

Раніше ми писали, що СБУ викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK