Колишнього заступника міністра оборони України викрили на розтраті 1 млрд грн

У 2022 році посадовець здійснив закупівлю неякісної військової форми в приватної компанії на майже 1 млрд грн.
Колишнього заступника міністра оборони України викрили на розтраті 1 млрд грн
СБУ викрила колишнього заступника міністра оборони на розтраті 1 млрд грн / ssu.gov.ua

Служба безпеки зібрала докази злочинної діяльності ексзаступника міністра оборони України, який обіймав цю посаду з 2021 по 2023 роки. Він підозрюється в розтраті державних коштів на майже 1 млрд грн. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За матеріалами справи, у 2022 році цей посадовець, вступивши в змову зі своїми підлеглими, здійснив закупівлю неякісної військової форми в приватної компанії на майже 1 млрд грн.

"Військові ЗСУ не можуть використовувати вказану форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили колишньому заступнику міністра про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України. За такими ж статтями повідомлено про підозру його спільнику - колишньому виконуючому обов'язки директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони.

Читайте також:

Наразі обидва зловмисники знаходяться під вартою. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому заступнику міністра юстиції України, який допустив розтрату майна на понад 10 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK