В обігу з'явиться нова монета: НБУ розповів деталі

За своїми характеристиками нова пам'ятна монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року.
В обігу з'явиться нова монета: НБУ розповів деталі
Національний банк України / flickr.com

10 листопада 2023 року Національний банк України вводить в обіг нову обігову пам'ятну монету "Антонівський міст". НБУ викарбував її до річниці визволення Херсонщини від окупантів. Про це пвідомила пресслужба регулятора.

"Вона присвячена найбільш згадуваному в часи війни мосту в Україні - одній із трьох ключових переправ через Дніпро в Херсонській області, стратегічно важливому об'єкту для регіону та країни в цілому", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що за своїми характеристиками обігова пам'ятна монета "Антонівський міст" ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Однак її реверс тематичний та містить стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро з висоти пташиного лету, а також транспортні розв'язки на обох кінцях мосту.

Аверс монети ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі, в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

bank.gov.ua

Читайте також:

Як і всі інші обігові монети України, монета "Антонівський міст" є обов'язковою до приймання за її номіналом всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України.

Реалізація обігових пам'ятних монет як нумізматичної продукції банками-дистриб'юторами не здійснюватиметься. Національний банк підкріплюватиме обіговими пам'ятними монетами банки та СІТ-компанії для подальшої видачі їх клієнтам. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам'ятних монет.

Читайте також:

Водночас частина тиражу обігової пам'ятної монети "Антонівський міст" буде сформована в спеціально оформлені ролики. До ролика входитиме 25 обігових пам'ятних монет "Антонівський міст". Тираж роликів - 20 тисяч штук. Вони реалізовуватимуться як сувенірна продукція з 10 листопада 2023 року:

  • в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку України;
  • банками-дистриб'юторами (УКРГАЗБАНК, РАДАБАНК, ТАСКОМБАНК, ПриватБанк).

Раніше ми писали, що 27 жовтня, у День української писемності та мови, Національний банк України ввів в обіг срібну пам'ятну монету "Українська мова".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK