Збирали гроші на "лікування" військових та дітей: київські поліцейські викрили шахраїв

Шахраї ошукали українців майже на 700 тисяч гривень.
Збирали гроші на "лікування" військових та дітей: київські поліцейські викрили шахраїв
Київські правоохоронці затримали інтернет-шахраїв / npu.gov.ua

Київські правоохоронці викрили шахраїв, які збирали гроші нібито на лікування поранених військовослужбовців та тяжкохворих дітей. Вони ошукали громадян на суму майже 700 тисяч гривень. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

За інформацією поліції, зловмисниками виявилися 25-річний та 23-річний волиняни.

"Спільники розміщували фейкові публікації з прикріпленням відповідних фото. Зокрема, вони публікували історії про те, що необхідно рятувати життя дітям, які отримали тяжкі опіки. Користувачі соцмережі перераховували гроші на їхні власні банківські рахунки в сумі від 300 до 2000 тисяч гривень. Окрім того, порушники відкривали терміновий збір на лікування поранених бійців ЗСУ та аби викликати довіру в читачів - розміщували фото бійців, які знаходили в різних новинах про війну", - розповіли у відомстві.

Читайте також:

Як з'ясували поліцейські, більшість використаної інформації про дітей та їхні хвороби відповідали дійсності. Шахраї моніторили соцмережі та підшукували публікації, де батьки просять допомоги для лікування своїх діток. Надалі вони дублювали інформацію на свою сторінку й для перерахунку коштів надавали власні банківські реквізити.

Отримані кошти, а це близько 700 тисяч гривень, аферисти витрачали на різні розваги, покупки в магазинах та відпочинок у ресторанах.

Читайте також:

Зловмисникам повідомили про підозру. Найближчим часом суд обере їм запобіжний захід. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Раніше ми писали, що кіберполіція Львівської області викрила шахраїв, що привласнювали благодійні внески для військовослужбовців ЗСУ, які потребують допомоги на лікування.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK