Страйк на кордоні з Польщею: які збитки зазнають українські перевізники через простої

Блокування польськими перевізниками руху вантажівок на кордоні з Україною на 90% має політичну складову.
Страйк на кордоні з Польщею: які збитки зазнають українські перевізники через простої
Польські перевізники блокують рух вантажівок на кордоні з Україною / Getty Images

Понад тиждень триває блокування польськими перевізниками руху вантажівок на трьох напрямах пунктів пропуску на кордоні з Україною. День зайвого простою коштує українським перевізникам мінімум 300 євро. Про це в ексклюзивному коментарі "Українському Радіо" заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін.

Читайте також:

За словами експерта, блокування польськими перевізниками руху вантажівок на кордоні з Україною на 90% має політичну складову. 

Як зазначив Балін, українські перевізники втратили не менше 300 євро за кожен день зайвого простою. За офіційною інформацією Міністерства інфраструктури, приблизно 20 тисяч машин зараз простоює.

Читайте також:

"Я знаю, що сьогодні Торгово-промислова палата рахує збитки експортерів, імпортерів і транспортників, вони більш фахово до цього підійдуть. Хоча якщо говорити про прямі збитки, тобто той прибуток, який не заробили перевізники, то я думаю, що це не менше 100 євро щодня. Тому що, якби не було цього форс-мажору, цього страйку, то за будь-яких інших випадків зайвий день простою - це 100 євро, як правило, коли перевізник виставляє рахунок своєму постійному клієнту. Тому що, якщо він їде, він заробляє все ж таки трохи більше по валу", - резюмував віцепрезидент Асоціації.

Раніше ми писали, що на кордоні України та Польщі триває ускладнення руху вантажівок. Унаслідок страйку польських перевізників заблоковані понад 20 тис. транспортних засобів по обидва боки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK