Поляки відмовилися зняти блокаду кордону з Україною: що вимагають

Ключова вимога протестувальників - це повернення до системи дозволів.
Поляки відмовилися зняти блокаду кордону з Україною: що вимагають
Ілюстративне фото / Getty Images

Польські автоперевізники не погодили спільні пропозиції України, Польщі та Єврокомісії та відмовилися розблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте також:

15 листопада Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством інфраструктури Польщі та Директоратом Єврокомісії з питань транспорту та мобільності провели перемовини на пункті пропуску "Дорогуськ". Ключовим питанням було напрацювання спільних рішень для розблокування кордону.

"Унаслідок перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили. Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як зазначили в міністерстві, ключова вимога протестувальників - це повернення до системи дозволів.

"Ця вимога виконана бути не може, про що заявила українська сторона, а в DG MOVE наголосили, що таке питання не може бути предметом цієї зустрічі. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС буде діяти щонайменше до 30 червня наступного року", - пояснили у відомстві.

Раніше ми писали, що день простою на кордоні з Польщею коштує українським перевізникам щонайменше 300 євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK