Протест перевізників: на українсько-польському кордоні заблоковано понад 20 тис вантажівок

Через польський страйк на кордоні заблоковано тисячі вантажівок.
Протест перевізників: на українсько-польському кордоні заблоковано понад 20 тис вантажівок
На українсько-польському кордоні продовжується ускладнення руху вантажівок / dpsu.gov.ua

На кордоні України та Польщі продовжується ускладнення руху вантажівок. Унаслідок страйку польських перевізників заблоковано понад 20 тис. транспортних засобів з обох сторін. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте також:

За інформацією відомства, сьогодні міністр інфраструктури України Олександр Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком блокування кордону польськими протестувальниками.

Зазначається, що зазнає збитків економіка не лише України чи Польщі, а й інших країн, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов'язання.

"Україна з повагою ставиться до права на протест та готова до конструктивного діалогу для вирішення ситуації. Про це ми неодноразово наголошуємо на всіх рівнях. Разом із тим зазначимо, блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що вже впливає як на економіку України, так і Європейського союзу. Ключове - жодні зміни чи скасування Угоди про лібералізацію не обговорюються", - заявили в українському міністерстві.

Читайте також:

Там додали, що зі свого боку Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури готове допомогти польським колегам вирішити ситуацію з блокуванням кордону, надати всі відповідні роз'яснення та провести зустрічі за потреби.

Раніше ми писали, що польсько-український кордон можуть перекрити до кінця 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK