Переправлення ухилянтів за кордон: Нацполіція розкрила ціни на послуги ділків

Прайс на послуги ділків залежав від обраного ухилянтом варіанту втечі.
Переправлення ухилянтів за кордон: Нацполіція розкрила ціни на послуги ділків
Нацполіція викрила канал переправлення військовозобов'язаних за кордон / npu.gov.ua

Національна поліція заблокувала ще одну схему нелегального виїзду військовозобов'язаних чоловіків через державний кордон. Її організували троє осіб: двоє чоловіків та жінка, мешканці Київської та Одеської областей. Про це повідомила пресслужба поліції.

Читайте також:

Встановлено, що спільники підшукували осіб, охочих втекти від мобілізації до іншої країни, та пропонували їм свою допомогу у вирішенні цього питання. 

Зазначається, що прайс на послуги ділків залежав від обраного ухилянтом варіанту втечі. Наприклад, потрапити до Молдови вплав через річку коштувало 1500 доларів США. А за 5000 доларів чоловікам пропонували перетнути кордон, ховаючись у причепах вантажних автомобілів. 

Читайте також:

Також змовники розповідали "клієнтам", що за суму від 2500 до 50 000 доларів США допоможуть отримати кваліфікаційні документи моряка, на підставі яких чоловіки з легкістю зможуть легального перетнути кордон.

"Найбільшим попитом серед втікачів користувалась "послуга" оформлення документів про непридатність до військової служби та внесення недостовірних відомостей до офіційних баз даних для безперешкодного виїзду з країни. Вартість коливалася від 5000 до 10 500 доларів США, а строк виготовлення пакета фіктивних документів займав у спільників від 8-10 днів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зловмисники запевняли чоловіків, що мають "зв'язки" у військкоматах, а на пунктах пропуску в них є свої люди, тому гарантували клієнтам стовідсотковий результат.

Слідчі вже повідомили про підозру учасникам злочинної групи за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон військовозобов'язаних в Одеській, Черкаській та Львівській областях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK