Переправляв ухилянтів до ЄС: в Одесі затримали директора кадрової агенції

Вартість таких "послуг" становила до 8 тисяч американських доларів.
Переправляв ухилянтів до ЄС: в Одесі затримали директора кадрової агенції
В Одесі директор кадрової агенції переправляв ухилянтів до ЄС / ssu.gov.ua

В Одесі ліквідували ще один канал нелегального виїзду військовозобов'язаних за межі України. Оборудку організував очільник місцевої фірми, яка займається працевлаштуванням громадян за кордоном. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Під виглядом рекрутингу цивільного персоналу він підшукував потенційних призовників та за гроші пропонував їм своє сприяння в незаконному переправленні до Євросоюзу. Для нелегального перетину кордону фігурант продавав своїм клієнтам фіктивні довідки про інвалідність та "списання" з військового обліку.

"Крім того, комерсант ховав ухилянтів у кабінах вантажних фур, які здійснювали міжнародні рейси. Для цього він залучив до "схеми" свого знайомого - керівника місцевої компанії-перевізника", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За даними СБУ, вартість таких "послуг" становила до 8 тисяч американських доларів. Сума залежала від способу й терміновості втечі за кордон.

Правоохоронці задокументували злочинні дії фігурантів і затримали організатора оборудки, коли він отримував гроші за незаконне переправлення військовозобов'язаного через кордон. Також було затримано його спільника - директора фірми-перевізника.

Читайте також:

Наразі обом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 9 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Національна поліція заблокувала ще одну схему нелегального виїзду військовозобов'язаних чоловіків через державний кордон. Її організували троє людей: двоє чоловіків та жінка, мешканці Київської та Одеської областей.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK