В Україні заблокували нові схеми ухилення від мобілізації: як вони працювали

Серед затриманих - двоє очільників військкомату та керівниця ВЛК.
В Україні заблокували нові схеми ухилення від мобілізації: як вони працювали
СБУ ліквідувала нові "схеми ухилянтів" / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала ще 3 схеми ухилення від мобілізації в різних регіонах України. Серед затриманих опинився начальник військкомату та голова військово-лікарської комісії в Харкові, а також завідувач кафедри одного з інститутів на Закарпатті. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Як розповіли в СБУ, за гроші зловмисники пропонували потенційним призовникам уникнути мобілізації та виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів. Вартість таких "послуг" становила від 1 до 8 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості виготовлення фальшивки.

Так, у Харкові викрито двох керівників: військкомату та військово-лікарської комісії в обласному центрі.

Читайте також:

За даними слідства, очільниця ВЛК за гроші вписувала важкі діагнози в медкартки призовників. При цьому її спільник, воєнком, завіряв своїм підписом висновки про непридатність клієнтів до військової служби за станом здоров'я. Надалі ухилянти планували використати підробку для незаконного виїзду за кордон.

Наразі фігуранту-військкоматівцю вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Крім того, злочинні дії керівниці військової медкомісії кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

На Закарпатті викрито завідувача кафедри соціальної роботи одного з місцевих інститутів, який продавав ухилянтам студентські квитки. Перебуваючи в статусі голови вступної комісії вишу, він оформляв своїх клієнтів на навчання "поза конкурсом" і навіть без складання вступних іспитів.

Після зарахування до навчального закладу ухилянти претендували на відтермінування призову.

Читайте також:

На Черкащині затримано раніше судимого за розбій та бандитизм мешканця Одеси, який за гроші обіцяв ухилянту підроблені документи для виїзду за кордон.

Раніше ми писали, що Служба безпеки заблокувала ще 4 схеми ухилення від мобілізації, що діяли в Одеській, Закарпатській та Івано-Франківській областях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK