"До лав ЗСУ мобілізовують сотні вагітних": росіяни створили черговий фейк

Центр стратегічних комунікацій спростовує неправдиві твердження російських ЗМІ про те, що сотні вагітних українок мобілізують до армії.
"До лав ЗСУ мобілізовують сотні вагітних": росіяни створили черговий фейк
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Російські ЗМІ з посиланням на іноземне видання Weekly Blitz почали розповсюджувати черговий фейк про війну в Україні. З'явилася інформація про нібито "мобілізацію сотень вагітних українок до лав ЗСУ". Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Читайте також:

Автор Drago Bosnic, чиїм ім'ям підписана стаття про нібито мобілізацію вагітних в Україні, поширює російські наративи та вихваляє диктатора Путіна.

У своєму матеріалі про мобілізованих вагітних "аналітик" посилається на фейк російського пропагандиста Соловйова про вагітну українку, яку беруть у полон, і фейк про примусову мобілізацію вагітної медикині в Одесі.

Читайте також:

"З цих фейків Drago Bosnic зробив неймовірний висновок про сотні й тисячі вагітних у лавах ЗСУ. Тобто він посилається на російських фейкарів, а ті потім посилаються на нього, як на іноземного аналітика. Це відомий у росіян прийом легітимізації інформації через іноземні "ЗМІ", - пояснили в Центрі.

Згідно з українським законодавством вагітні жінки визнаються тимчасово непридатними для служби та мобілізації не підлягають.

Нагадаємо, росіяни поширюють фейк про те, що Україна нібито хоче розпочати призов жінок до лав ЗСУ. При цьому вони посилаються на статтю The New York Times.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK