Мобілізація українців у ЄС: російські ЗМІ поширюють новий фейк

Російські ЗМІ пишуть, що МВС Австрії та Німеччини нібито почали рахувати біженців призовного віку з України, щоб позбутися їх.
Мобілізація українців у ЄС: російські ЗМІ поширюють новий фейк
Ілюстративне фото / Getty Images

Росіяни поширюють інформацію про те, що українських біженців у ЄС нібито мобілізуватимуть до лав Збройних сил України. Однак це неправда, говорять у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Читайте також:

Російські ЗМІ пишуть, що МВС Австрії та Німеччини нібито почали рахувати біженців призовного віку з України, щоб позбутися їх та мобілізувати до лав ЗСУ. Але це дезінформація.

"Правда: наприкінці червня 2023 року Eurostat дійсно рахував кількість українців, які отримали тимчасовий захист у країнах ЄС. Але це робили для розуміння загальної картини, а не для мобілізації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що представництва не можуть депортувати українців для мобілізації до лав ЗСУ. Державна прикордонна служба України може повертати в Україну лише військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно намагаються перетнути кордон під час воєнного стану, і тих, хто не має підстав для набуття статусу біженця.

Читайте також:

Приводом для депортації можуть стати лише такі порушення:

  • неоплачені штрафи;
  • прострочена віза;
  • недійсне запрошення;
  • судимість, яка не вказана на момент видачі візи;
  • порушення громадського порядку;
  • незаконне перебування в країні.

Раніше ми писали, що інформація про те, що нібито в Тернополі за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомат) погрожують відключити газ і гарячу воду, є неправдою.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK