Українська енергосистема проходить тест на міцність: Шмигаль уточнив, чи вимикають світло

Ситуація в енергетиці залишається контрольованою.
Українська енергосистема проходить тест на міцність: Шмигаль уточнив, чи вимикають світло
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Незважаючи на останню масовану атаку ворожих дронів і стихійне лихо, в Україні відсутні планові відключення споживачів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"У ці дні українська енергосистема проходить черговий тест на міцність. 8 місяців активної ремонтної кампанії дають свої результати: після останньої масованої дронової атаки та під час стихійного лиха відсутні планові вимкнення споживачів", - сказав він.

За даними Міністерства енергетики, генерація покриває потреби країни. Водночас Україна може залучати допомогу від ЄС, ситуація залишається контрольованою.

Читайте також:

"І все ж ми готуємося до усіх сценаріїв розвитку подій. У плановому порядку розгортаємо пункти незламності. Зараз їх близько 12 тис., ще 1,5 тис. будуть відкриті в разі потреби. Триває відновлення енергетики. Наповнюється Фонд енергетичної підтримки України. Разом з анонсованими внесками він вже складає орієнтовно 300 млн євро", - зазначив Шмигаль.

Він розповів, що 28 листопада Кабінет Міністрів затвердив концепцію програми модернізації державних і комунальних підприємств-виробників теплової енергії.

Читайте також:

"Ідеться про капітальний ремонт, стовідсотковий облік, підвищення ефективності та надійності, створення умов для залучення інвестицій. Очікуємо, що до 2030 року буде відремонтовано 3 тис. км тепломережі, встановлено 35 тис. індивідуальних теплових пунктів, втрати теплоенергії знизяться до 11%", - додав прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, за яких умов будуть застосовувати графіки відключення світла в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK