Відключення світла можливі в Україні: експерт назвав умову

За словами експерта, Україна не зможе перекривати дефіцит електроенергії, коли температура опуститься нижче за 8 градусів.
Відключення світла можливі в Україні: експерт назвав умову
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні при температурі нижче -8 градусів можливі відключення електроенергії в пікові години. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передає пресслужба Media Center Ukraine - Ukrinform.

Читайте також:

"При -8 і нижче, за оцінками і розрахунками Центру досліджень енергетики, не буде чим перекривати цей дефіцит. На жаль, європейська енергосистема має певні обмеження в перетинах з українською. Тому в якийсь момент настане час, коли доведеться обмежувати споживання в пікові години. Тобто між 8 та 10 ранку або 17 та 20-21 вечора", - заявив експерт.

Він зазначив, що всі можливі великі споживачі, які можна було відправити на ремонти в зимовий період, відправились на ремонти, а всі, хто міг обмежити своє споживання по максимуму, роблять це. 

Читайте також:

За словами Харченка, Україна зараз дуже близька до тієї лінії, де, можливо, доведеться обмежувати споживачів.

Раніше ми писали, що, незважаючи на останню масовану атаку ворожих дронів і стихійне лихо, в Україні відсутні планові відключення споживачів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK