Графіки відключення світла в Україні: за яких умов їх застосовуватимуть

В енергосистемі України спостерігається зростання споживання електроенергії.
Графіки відключення світла в Україні: за яких умов їх застосовуватимуть
Ілюстративне фото / Getty Images

Зі зниженням температури повітря в енергосистемі України спостерігається зростання споживання електроенергії. Наразі ситуація цілком контрольована, тож потреби в застосуванні планових відключень електроенергії немає. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян.

Читайте також:

"Дійсно, зростання споживання є. Воно таке ж, як і в попередні роки. Це сезонне явище. Наразі ситуація цілком контрольована, попри ті події, які відбуваються в нас останнім часом. Крім того, наша енергосистема синхронізована з європейською, і в нас є можливість за потреби залучати імпорт електроенергії", - розповів він.

За словами голови Держенергонагляду, наразі немає потреби в застосуванні графіків відключень електропостачання споживачам.

Читайте також:

"Необхідність їх застосування може виникнути тільки внаслідок значних пошкоджень електрообладнання від обстрілів або природних негараздів. Графіки складені так, щоб забезпечити максимально справедливий розподіл електроенергії. Досвід минулої зими враховано. Але сподіваємось, що такі графіки нам не знадобляться", - зазначив Слободян.

Голова відомства додав, що ворог, імовірно, приберіг частину своїх ракет саме для ударів по українській енергосистемі цієї зими. Зі свого боку Україна впродовж року також готувалася до таких можливих сценаріїв.

Читайте також:

Зокрема, посилено протиповітряний захист та здійснено фізичний захист критичних об'єктів. Ще одним надзвичайно важливим кроком у підготовці до цієї зими стало активне накопичення аварійного резерву електрообладнання.

Раніше ми писали, що нинішня зима в Україні повинна пройти легше, ніж попередня. Країна ще краще підготувалася до неї, а в окупантів немає такої кількості ресурсів, як на початку повномасштабного вторгнення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK