Чи відключатимуть українцям світло в листопаді: у Міненерго зробили важливу заяву

У соцмережах була поширена інформація про те, що нібито в листопаді будуть застосовуватися графіки обмежень споживання електроенергії.
Чи відключатимуть українцям світло в листопаді: у Міненерго зробили важливу заяву
Ілюстративне фото / Getty Images

Найближчим часом в Україні не планується застосування графіків відключень світла, зокрема в листопаді. Електроенергії, яку виробляють електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Про це заявили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

Як розповіли в Міненерго, у соціальних мережах було поширено інформацію з посиланням на заяву одного з народних депутатів України про те, що нібито в листопаді будуть застосовуватися графіки обмежень споживання електроенергії.

"Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній території України", - повідомили в міністерстві.

Читайте також:

До того ж зараз у резерві перебувають додаткові потужності, які будуть запущені в роботу в разі збільшення споживання та потреб в електроенергії.

У Міненерго наголосили, що наразі обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України. Відключення можливі, але тільки в разі масованих ворожих обстрілів і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. 

Читайте також:

"Звертаємо вашу увагу на те, що інформація про нібито відключення є частиною інформаційної війни з боку країни-терориста Росії. З закінченням минулого ОЗП цю інформацію намагалися поширювати різні псевдоексперти. Проте відключень не відбулося ані в березні, ані в жовтні", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що в осінньо-зимовий період існує висока ймовірність російських обстрілів енергоструктури України. Тож громадянам варто підготуватися до можливих відключення світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK