Відключення світла в Україні: росіяни запустили чергову ІПСО

РФ використовує штучний інтелект для створення фейкових сюжетів про відключення світла в Україні.
Відключення світла в Україні: росіяни запустили чергову ІПСО
Ілюстративне фото / Getty Images

У соціальних мережах запустили чергову ІПСО про введення графіків відключень світла в Україні. Росіяни використовують штучний інтелект для створення фейкових сюжетів нібито від українських телеканалів. Про це повідомили в ДТЕК.

Читайте також:

"Ворог за допомогою штучного інтелекту створює десятки різних псевдотелевізійних сюжетів ніби від українських телеканалів та поширює їх у соцмережах. У псевдосюжетах йдеться про нібито вже запроваджені графіки відключень по всій країні", - йдеться в повідомленні.

У ДТЕК наголосили, що мета ворога - дезінформувати українців, маніпулювати суспільною свідомістю й сіяти паніку.

"У жодному разі не довіряйте фейковим сюжетам і не поширюйте їх. Саме на це і сподівається ворог", - заявили в компанії.

Читайте також:

Офіційна підтверджена інформація публікується тільки на офіційних сторінках енергетичних компаній та органів державної влади. 

Раніше ми писали, що нині енергосистема України має достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби всіх споживачів. НЕК "Укренерго" поки що не вводила графіки аварійних відключень. Тож у компанії закликають не вірити фейкам про багатогодинні відключення світла "з завтра".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK