Яким буде курс долара у 2024 році: прогноз Dragon Capital

Якою може бути вартість валюти наступного року.
Яким буде курс долара у 2024 році: прогноз Dragon Capital
Ілюстративне фото / Getty Images

2024 року середній курс долара в Україні очікується на рівні 37,3, а до кінця 2024 року - 39 грн/дол. Про це свідчить новий прогноз компанії Dragon Capital.

Читайте також:

Повідомляється, що після рішення Національного банку про перехід до керованої гнучкості валютного курсу на початку жовтня, курс грн/дол. США очікувано залишався стабільним. НБУ контролює ситуацію на валютному ринку, суттєво обмежуючи коливання курсу за рахунок інтервенцій. 

Експерти вважають, що незначне скорочення резервів НБУ в останні місяці до $38,8 млрд, викликане плановим зменшенням обсягів міжнародного фінансування, не створює загрози для курсової стабільності. Станом на кінець листопада резерви НБУ були на 36% вище, ніж на початку року, та достатніми для фінансування більше п'яти місяців імпорту. 

Читайте також:

"За умови отримання достатніх обсягів міжнародної фінансової підтримки ми очікуємо, що резерви НБУ продовжать поступово зростати й досягнуть $45 млрд на кінець 2024 року", - зазначили в компанії.

Як йдеться в прогнозі, регулятор планує з часом збільшувати діапазон коливань курсу гривні та забезпечувати відповідність загальної динаміки курсу макроекономічним умовам.

Читайте також:

"Проте, зважаючи на крихкість макроекономічної та фінансової стабільності під час війни, ми вважаємо, що Нацбанк буде реалізовувати цей план дуже поступово, і зберігаємо наш валютний прогноз на 2024 рік, очікуючи курс гривні до дол. США на рівні 37,3 в середньому за рік та 39,0 на кінець року", - додали експерти.

Раніше ми писали, що з 3 жовтня 2023 року Національний банк України вводить режим керованої гнучкості обмінного курсу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK