Сальвадор пропонує дозвіл на проживання за інвестиції в свою економіку в розмірі $1 млн

За допомогою програми "Freedom Visa" уряд планує залучати $1 млрд на рік.
Сальвадор пропонує дозвіл на проживання за інвестиції в свою економіку в розмірі $1 млн
Esaú Fuentes González / unsplash.com

Сальвадор запускає програму видачі посвідки тим, хто інвестує в національну економіку $1 млн у біткоїнах або USDT. Проект "Freedom Visa" нагадує аналогічні програми з видачі "золотих" віз, які видають багато країн в обмін на інвестиції.

Про це пише Mind, посилаючись на сальвадорське МЗС.

Правила програми передбачають, що заявники повинні спочатку подати заявку та внести депозит у розмірі $999 у біткоїнах або USDT. Після перевірки кандидата уряд надішле посилання на внесення основного платежу. Вже після цього заявник отримає можливість внести залишок суми та, скориставшись "візою свободи", приїхати до країни разом із сім'єю.

Уряд спільно з компанією Tether (емітентом USDT) планує приймати до 1000 учасників щорічно, що може приносити країні до $1 млрд на рік.

Ініціатива спрямована на створення сприятливого середовища для приватних інвестицій у соціально-економічну сферу країни. Її автори вважають, що це також дозволить Сальвадору у майбутньому стати "міжнародним центром передових технологій та фінансових інновацій".

Сальвадор став першою країною, яка поряд з доларом США визнала біткоїн офіційним платіжним засобом. Незважаючи на попередження МВФ та Світового банку про ризики для економіки через волатильність криптовалюти, президент Найіб Букеле наполягав на впровадженні цієї ініціативи.

На початку грудня 2023 року він оголосив, що інвестиції країни в біткоїн повністю окупилися, а нереалізований прибуток становить понад $3 млн. Водночас ЗМІ Сальвадора повідомляли про збитковість цього експерименту.

Раніше ми писали, що біткоїн подолав позначку $40 000 вперше в 2023 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK