Членство в ЄС: НБУ планує приєднання України до Єдиної зони платежів у євро

НБУ є активним учасником інтеграційних процесів.
Членство в ЄС: НБУ планує приєднання України до Єдиної зони платежів у євро
Ілюстративне фото / Getty Images

2024 року Національний банк планує ініціювати процес приєднання України до Єдиної зони платежів у євро (SEPA). Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також:

Він зазначив, що рішення Європейської ради про початок переговорів про вступ України в ЄС означає принципово новий етап взаємодії, який завершиться набуттям повноцінного членства. При цьому НБУ є активним учасником інтеграційних процесів.

Пишний розповів, що за останні два роки Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС, виконує необхідні рекомендації Європейської Комісії, ініціативно проаналізувала відповідність свого законодавства та готує комплексну програму його адаптації до права ЄС.

Читайте також:

"Ми провели ґрунтовну підготовчу роботу та в наступному році плануємо ініціювати процес приєднання України до Єдиної зони платежів в євро (SEPA), що дасть змогу нам зробити ще один крок в напрямі фінансової євроінтеграції", - написав голова НБУ.

За його словами, членство в ЄС передбачає забезпечення вільного руху капіталу.

Читайте також:

"Тому, незважаючи на всі складнощі, ми працюватимемо над пом'якшенням валютних обмежень, переходом до більшої гнучкості обмінного курсу та поверненням до інфляційного таргетування відповідно до розробленої нами стратегії", - додав Пишний.

Раніше ми писали, що Національний банк активно працює над приєднанням України до Єдиної зони платежів у євро (SEPA).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK