У Польщі зросте мінімальна зарплата: скільки можуть отримувати українці

Мінімальна зарплата в Польщі зросте на 18%.
У Польщі зросте мінімальна зарплата: скільки можуть отримувати українці
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У січні 2024 року в Польщі піднімуть мінімальну заробітну плату на 18%, вона становитиме 3222 злотих (29 810 грн). Таке підвищення стане рекордним за останні 15 років. Про це повідомили в міжнародній агенції з працевлаштування Gremi Personal.

Читайте також:

Як пояснили в агенції, зростання мінімальної заробітної плати - найбільш позитивний фактор для працівників найпростіших робіт, зокрема це проста робота на заводах та фабриках.  Більшість українців працює в Польщі саме на таких роботах.

Висококваліфіковані робітники, такі як електрики, зварювальники, швачки, слюсарі раніше отримували на 30% більше звичайних працівників, а із січня їхні ставки зрівнюються.

Читайте також:

"Для того, аби заробляти більше, висококваліфіковані спеціалісти мають підвищувати свою кваліфікацію. Крім того і роботодавці можуть відчути значний тиск у зв'язку зі збільшенням витрат на оплату праці", - йдеться в повідомленні.

Наразі жінкам без знання мови та спеціалізації пропонують такі прості вакансії, як пакування одягу на складі, виробництво та пакування напівфабрикатів, заморожування овочів та фруктів, виготовлення та пакування різдвяних прикрас. Мінімальна ставка на таких ваканціях становить 19 злотих за годину (177 грн). На вакансіях, які потребують вузької кваліфікації, таким як швея, пекар чи кухар, пропонують від 250 грн за годину. 

Читайте також:

"Новий уряд Польщі підтверджує свою готовність підтримувати партнерство та співпрацю з Україною, обіцяючи надавати більше допомоги українській армії. Це свідчить про зобов'язання створювати безпечне та стабільне середовище для всіх громадян, які обирають Польщу як своє місце працевлаштування та проживання", - прокоментував заступник генерального директора Gremi Personal Даміан Гузман.

Раніше ми писали, що з 1 січня 2024 року влада Польщі збільшить виплати для українських біженців із дітьми. Тепер наші співгромадяни отримуватимуть не 500, а 800 злотих на місяць.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK