Чи знову відключатимуть світло в Україні: думка експерта

За словами голови Державної інспекції енергетичного нагляду, наразі ризиків запровадження графіків відключень електроенергії немає.
Чи знову відключатимуть світло в Україні: думка експерта
Ілюстративне фото / Getty Images

У разі відсутності непередбачених ситуацій в енергосистемі України відключень світла не буде. Про це повідомив голова Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян.

Читайте також:

За його словами, наразі ризиків запровадження графіків відключень електроенергії немає. В енергосистемі України в зимовий період зростає споживання електроенергії, але є домовленість із партнерами щодо залучення до 1,7 ГВт електроенергії з Європи.

Керівник відомства закликав населення та бізнес до ощадливого споживання електроенергії. Особливо зараз, напередодні різдвяних та новорічних свят.

Читайте також:

"Якщо не буде якихось непередбачуваних ситуацій чи атак на енергетичну інфраструктуру, відключень електроенергії не буде", - зазначив Слободян.

Водночас він нагадав про можливості для бізнесу щодо забезпечення безперебійного електропостачання в разі застосування графіків обмежень.

Читайте також:

"Напередодні осінньо-зимового періоду уряд затвердив порядок імпорту електроенергії для бізнесу. Підприємствам, які офіційно купують у постачальників імпортовану електроенергію - 50% від своїх потреб, гарантовано безперебійне електропостачання у випадку застосування графіків обмежень", - додав експерт.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів забезпечив промисловим споживачам можливість імпортувати електроенергію, що дозволить їм стабільно працювати в разі виникнення дефіциту генеруючих потужностей в енергосистемі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK