Харчування військових: Міноборони закуповуватиме продукти за новими правилами

Які підходи планується запровадити під час закупівель продуктів Міністерством оборони з 1 квітня 2024 року.
Харчування військових: Міноборони закуповуватиме продукти за новими правилами
Ілюстративне фото / Getty Images

З початку другого кварталу 2024 року закупівлі продуктів харчування Міністерством оборони України здійснюватимуть за новими правилами. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Зазначається, що було проведено заключне засідання Міжвідомчої робочої групи з питань визначення нових підходів до закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування з використанням електронної системи закупівель (МРГ).

На засіданні МРГ генеральний директор Державного оператора тилу Арсен Жумаділов розповів, які підходи планується запровадити під час закупівель продуктів Міністерством оборони з 1 квітня 2024 року. 

Читайте також:

Ключові з них:

  1. Закупівля продуктів харчування здійснюватиметься за каталогом із 409 найменувань, але товари в ньому на етапі підготовки тендерної документації агрегуватимуться в більш ніж 25 категорій (наприклад, "м'ясні вироби"). Це відкриває широкі можливості для участі в закупівельних процедурах українських виробників. 
  2. Під час формування очікуваної вартості замовник орієнтуватиметься на дані щодо середньостатистичних цін із різних джерел, зокрема Держстату.
  3. Закупівля та логістика відокремлені. Виробник, який переміг у тендері, постачатиме продукцію на розподільчі центри. Послуги доставки з цих центрів до кінцевих споживачів закуповуватимуться державою окремо.
  4. Буде використовуватися динамічна система закупівель. Вона передбачатиме кваліфікацію учасників до початку торгів, можливість бажаючим пройти кваліфікацію протягом періоду дії кваліфікаційної рамки, приховати з метою безпеки певні дані щодо учасників.
  5. Людиноцентричність: стандартизовані меню будуть розроблені професійними технологами (зокрема тими, які нині захищають країну в лавах ЗСУ). Меню враховуватиме як потреби військових у різних видах раціонів, так і специфіку задоволення потреб у якісному харчуванні в умовах бойових дій.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України вилучає частину зіпсованих сухих пайків, закуплених у 2022 році без контролю якості.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK